Hoe lang werkt u al bij Cadline?

21 jaar

 Wanneer en waarom is het bedrijf opgericht?

Het bedrijf werd in 1990 opgericht voor het verzorgen van CAD-opleidingen.

Wat zijn de belangrijkste keerpunten geweest?

Het grootste keerpunt was de overgang van een gespecialiseerd trainingsbedrijf naar de verkoop en ondersteuning van CAD-software.

Een ander belangrijk keerpunt was de onderverdeling in gerichte architectuur-, bouw- en productieteams (met de overname van een Manufacturing reseller) en het feit dat we een van de eerste Autodesk Partners zijn die werd geaccrediteerd op het hoogste niveau, platinum.

Wat was uw grootste uitdaging, en hoe heeft u die overwonnen?

Het behouden van een cultuur van zorgzaamheid, tot het uiterste gaan voor onze klanten, medewerkers en stakeholders, en tegelijkertijd bedrijfswinst maken. Dit is niet te leren. Senior-managers en leidinggevenden moeten het ook voelen en vervolgens het goede voorbeeld geven aan hun teams. Dit zorgt ervoor dat we de beste klantervaring leveren.

Welke veranderingen in de industrie heeft u in de afgelopen 30 jaar gezien?

Op het technische vlak hebben we een verschuiving gezien van het creëren van eenvoudige geometrie, die in feite alleen maar tekenborden vervangt, naar specifieke 3D ontwerptools die het gedrag en intentie van de ontwerper kunnen doorgronden en optimaliseren.

We zijn gegaan van data als bijproduct binnen het ontwerpproces naar iets wat nu de sleutel is en in die hoedanigheid hebben we onze klanten moeten helpen met hun data- en procesmanagementcapaciteiten.

Vanuit commercieel oogpunt heb ik een enorme stabilisatie gezien van het resellerkanaal waarbinnen we opereren, met nu veel minder resellers. In plaats daarvan zijn er grotere, vaak meer wereldwijde resellers.

Als je één ding aan het bedrijf zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?

Sommige "muren" die nog steeds bestaan tussen de afdelingen. Naarmate we steeds verder gaan in het worden van een XaaS (Everything as a Service) bedrijf, vervagen de lijnen tussen de verdeling van de verantwoordelijkheden en de maatstaven voor succes. We staan niet alleen voor deze uitdaging, maar in termen van ons bedrijfsmodel en structuur, denk ik dat we nu stappen zetten.

Waar ben je het meest trots op?

Het verhogen van de omzet van Cadline met behoud van de beste ondersteuning. Een van mijn grootste zorgen is altijd geweest dat een klant zou zeggen dat we geweldig waren om zaken mee te doen toen we nog een kleiner bedrijf waren, maar naarmate we groeiden, deze focus is verdwenen. Ik geloof dat we het bedrijf hebben laten groeien met een steeds grotere focus (en investering) in het leveren van een geweldige klantervaring.

Wat waren de doelstellingen van het bedrijf op de lange termijn, heeft u die bereikt en hoe?

Het oorspronkelijke doel was om Cadline uit te bouwen tot een van de beste partners van Autodesk in het Verenigd Koninkrijk.   Dit hebben we bereikt door een strategie van acquisitie van het marktaandeel en het inspelen op de expertise en het enthousiasme van de medewerkers van Cadline.  Het volgende doel was om een van de Premier partners van Autodesk in Europa te worden.  Deze ambitie is gerealiseerd door het leveren van de beste dienstverlening, klanttevredenheid, talent van de medewerkers en duurzame groei.  Dit stelt ons in staat om te investeren in het bedrijf naarmate onze doelstellingen meer wereldwijd worden.

Hoe belangrijk is de bedrijfscultuur voor u? Welke maatregelen neemt u om deze gewenste cultuur te behouden?

Cultuur is erg belangrijk. Dit maakt Cadline een goede plek om te werken en een goed bedrijf voor onze klanten om zaken mee te doen. Op zijn beurt maakt dit Cadline weer een succesvoller bedrijf. Cultuur is niet te leren, maar wel te voelen en iedereen weet wanneer het goed is. Natuurlijk moet het managementteam KPI's opstellen om onze financiële doelstellingen te realiseren, maar we zijn ons ook bewust van wat dit betekent voor individuen en hun werkomgeving. Leidend voor onze cultuur zijn in beginsel passie, integriteit, expertise en teamwork.

Hoe zou u Cadline in één woord omschrijven?

Toegewijd

Hoe zou u uw manier van leidinggeven omschrijven en hoe helpt dat de klanten?

Gefocust en resultaatgericht. Ook al willen onze relaties concurrerende deals, ze begrijpen dat het financieel succes ons in staat stelt te investeren in de juiste middelen om hen de beste klantervaring te bieden. Voor iedereen bij Cadline is het vreselijk om te horen wanneer een klant niet tevreden is. Een vastberadenheid om deze gebeurtenissen in de eerste plaats te beperken en er effectief mee om te gaan, is goed om Cadline voortdurend te verbeteren en onze klanten gelukkiger te maken.

Wat was voor u de mooiste gebeurtenis in de afgelopen 30 jaar?

Recente gebeurtenissen zijn meestal degene die het meest resoneren, maar zelfs als je dat buiten beschouwing laat, denk ik dat de investering van A2K in Cadline de mooiste was. Dit brengt ons niet alleen in de wereldwijde "eredivisie" van resellers, maar is een bewijs van het succes van het bedrijf dat we allemaal hebben opgebouwd. 

Wie heeft je het meest geïnspireerd?

Een van de eerste MD’s voor wie ik werkte, Peter Reynolds. Peter was mijn mentor en leerde me veel over organiseren, doelen stellen, verkopen en onderhandelen. Tot op de dag van vandaag vraag ik me in moeilijke situaties nog steeds af "wat zou Peter gedaan hebben".

Wat doe je als je niet bij Cadline bent?

Met alle typen motoren rijden en spelen, skiën en wanneer ik maar kan tijd doorbrengen met mijn familie en vrienden.

Wat heeft de toekomst nu voor Cadline in petto?

Onze klanten zullen steeds meer van ons verwachten; dat wij hen helpen resultaten te leveren in plaats van hen alleen maar producten en diensten te verkopen. Dit zal alles veranderen; van de vaardigheden die we nodig hebben tot de manier waarop we worden beloond. Als onderdeel van de A2K Group ziet de toekomst er echt spannend uit en stelt ons in staat zijn om een breder scala aan oplossingen te leveren aan onze relaties wereldwijd.

Prev News StoryNext News Story

Share Story

Comments are closed.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More

Accept Cookies